Možda niste znali, ali svaki put kada odaberete NAOS brend – Bioderma, pomažete nekome da ostvari svoj životni san.

 

Zahvaljujući vama, Les Maisons de Vincent otvara svoj prvi centar za pomoć odraslima sa autizmom u postizanju socijalne integracije.

Danas, 2 April 2021, je Svetski dan svesti o autizmu
– Savršen dan da kažemo HVALA.

H

HVALA svima koji kupuju proizvode Bioderma, HVALA našim partnerima, farmaceutima, kozmetičarima, distributerima i trgovcima, HVALA svim ljudima iz NAOS-a. Svi ste pomogli da se ovaj san ostvari.

illustration naos

/5

Šta je ovaj projekat?

Prilagođen životni prostor

Odrasli sa autističnim simptomima suočeni su sa ozbiljnim nedostatkom prilagođenih objekata za život i aktivnosti. U Francuskoj većina ovih odraslih na kraju živi ceo svoj život ili u mentalnim ustanovama ili u domovima za teško hendikepirane osobe. Nisu ispunjeni uslovi za njihovo blagostanje i integraciju u društvo. Helene Medigue, osnivač udruženja Les Maisons de Vincent, pokreće dizajn inovativnih prilagođenih životnih prostora koje želi da postavi zajedno sa agroekološkim farmama – na taj način usklađujući vitalne ljudske (socijalne) potrebe odraslih autističnih osoba i ekološku hitnost.

Prilagođen životni prostor

Hélène Médigue je već nekoliko godina vodila ovu bitku kada je upoznala Jean-Noël Thorel-a, Osnivača i Predsednika NAOS-a.

Prvi centar je upravo otvorio svoja vrata u gradu Mers Les Bains u Pikardiji u Francuskoj. Dajući doprinos aktivnostima lokalnih partnerskih farmi i distribuirajući poljoprivredne proizvode, stanovnici daju drugi život staroj prodavnici prehrambenih proizvoda smeštenoj na prvom spratu ove kuće.  Saznajte više u Les Maisons de Vincent.